13.07.2007 г., 14:12 ч.

Сонет № 13 

  Поезия
1148 0 3
СОНЕТ № 13


От устните на любовта не ще избягаш.
Дори да е строшен лъка,
тя тетивата ще обтяга
и ще изпрати сребърна стрела.
Със домино лицето да закриеш.
Душата в лоно да заключи.
Там, вътре в теб, звънче ще бие
и няма пак да се получи.
На помощ времето ще се притича.
В паяжини спомени ще оплете.
Ще хвърли в огъня и ласките, и бича,
но  Тя, безсмъртната, не ще умре.
Обичал ли си  някога момиче,
тъй както мразиш свойте врагове?!

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??