Госпожо Хейт, невероятно изкушение
е да съм с вас във тъмния ви ден.
Но, скъпа Хейт, аз убеден съм, без съмнение –
не съм за вас и вие не за мен.
Безкрайно ви съчувствам как в безнание
се трудите – учител или в цех.
Но не разбирам с безпределно упование
да хвърляш кал по чуждия успех.
Госпожо Хейт, навярно като престъпление
ще бъде този, а и всеки стих.
Ако, разбира се, намирате спасение
от радостта на този ужас тих.
Да се топиш в омраза… Според вас, греша,
но някак пó е светло и по-добре с Душа.
© Бисер Бойчев Всички права запазени