27.12.2007 г., 15:18 ч.

Спарта 

  Поезия » Оди и поеми
687 0 0

Ти чувал ли си за земя,
където няма усмивки,
където има борба,
където няма почивка?
.
Ти чувал ли си за хора,
с живот различен от твоя,
с живот различен от всеки,
и бягащи от покоя?
.
Ти чувал ли си за равни,
със приравнено богатство,
със притъпени емоции,
чувал ли си за такова братство?
.
Те ядат на обща маса,
цял живот каляват духа,
цял живот за тях е ясно,
че живота е война!
.
Жилищата са еднакви,
на казарми са прилични,
липсват и комфорти всякакви,
у тез воини отлични.
.
Нямат и пари,
нямат тържества,
нямат и изкуство,
всичко е война!
.
Нямат време за друго,
освен да тренират до болка.
Нямат време за усмивки,
нямат време за живота.
.
Общество, пропито от цел една -
да не допуска земни блага,
общество на вечна война,
общество без душа!

© Светозар Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??