3.08.2011 г., 20:00 ч.

Спасена луна 

  Поезия
567 0 4

Тази нощ е без сенки. Даже белият път е матиран.
Дървесата край него неподвижно стърчат.
Гласовете затихват, на нощта гласовете замират.
Тъмнината плътнее и сгъстява до черно боя.

В потъмнелите локви - на вчерашната буря следите,
се разсипват и давят дребнолики звезди.
Неочаквано бързо, там, където е ниско небето,
се показа тревожно и ликът на спасена луна.

© Людмила Билярска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??