14.02.2012 г., 20:05 ч.

Спасение 

  Поезия
388 0 2

СПАСЕНИЕ

 

Едно очакване за нещо ново,

неизживяно още досега,

във мен мъчително се бори

и стяга моята душа.

 

Луда ли съм?!... Или полудявам?!...

Не мога. не мога аз да разбера.

То в сърцето ми говори:

да обичам, да жадувам, да простя.

 

Да простя за минали обиди,

да забравя болката, скръбта,

да обичам с нова сила

и теб, и хората, света.

 

Да повярвам, че със мисълта си

мога да спася света

и докрай да се преборя

с демона и жестокостта.

 

И как ми става леко, леко,

отслабва болката у мен.

И аз притихнала очаквам

да дойде този ден свещен.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??