31.05.2012 г., 22:19 ч.

Споделена закуска 

  Поезия » За деца
628 0 1

                                    Подарък за децата по случай 1 юни

 

Слънчо облаците цапва

в жълто и ги хруска.

Колко сладко той ги хапва,

вместо пухкава закуска.

 

Припев:

Двама лакомници ранобудни

си делят трохите.

Дъвчат мудно, мудно

и разсеяно броят мухите.

 

В твойта чаша той поглежда:

"Искам там да пия!".

Поглед срамежливо свежда,

но не бърза да се скрие.

 

Почерпи го със усмивка

под мустака млечен!

Върху бялата покривка

ще приседне недалечен.

 

© Милко Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Трудно се пише детска поезия.Или все я свързвам с класика - Леда Милева , Асен Босев.Поздрави за смелостта и резултата.
Предложения
: ??:??