Ти си отиде –
обърна ми гръб,
остави по пясъка
две малки следи...
Очите ми трескаво
някак горят,
сърцето ми лудо
тупти.
Остави ме сам,
сред рева на вълните
с последния мирис
от твойте коси –
далече нанякъде
водят следите,
вдълбани през пътя
на моите дни.
29.08.1985 г.
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени