11.01.2006 г., 21:08 ч.

Спомен за лятото 

  Поезия
864 0 2
Лятото,лятото отиде си забързано
със онзи шумен влак на отлива
прибрало във веселия куфар
шарения карнавал на плажовете.
Изтече през очите на едно момиче
останало единствено със гарата
и тътена на изстиналите релси,
вплело в думи аромата на очакването.
Лятото-нахална,млада блудница
дошла да влюби някой неочаквано,
без предизвестие тръгнала внезапно,
целувайки короните на утрешни дървета
без тъга,без сбогом,без съчувствие.
Опустели плажове,самотни клони
гонят сянката му по дългите си улици,
подритва лъскавите станиоли вятърът
в дъждовния следобед свирейки...
Ах лятото,лятото отиде си забързано,
като нахална,млада блудница
оставило едно намигване на времето.

© Надя Вълканова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??