31.03.2006 г., 10:15 ч.

Спомен за върха 

  Поезия
680 0 5

СПОМЕН ЗА ВЪРХА

(на моя приятел планинар Камен)


На живота

   под суровата ласка,

в забързания делник,

   в безпаметната нощ

все по-рядко

   се връщам при теб –

Планината, която

   обикнах от детство.

Планината, където

   почувствах се мъж.

 

Сега изморен от

   проблемите вечни,

от приятели,

   страсти,

   жени и деца

все по-рядко

   поглеждам към теб –

Върхът, който е

   над хоризонта.

И Целта, която е

                   да остане под нас.

© Светослав Статев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??