Oтключвам плахо спомена понякога,
от времето, когато теб те имаше.
Не помня дни и дати, помня лятото
с най-ненаситната любов преливащо.
И спускам котва миг преди потъване
(да знаеш само как морето мами...)
Днес приливът отдавна там заглъхнал е
(защо ми праща празни телеграми...?)
Кориците на миналото си разгръщам,
а после го прибирам в чекмедженце вляво,
препълнено с мълчания, в които се завръщаш.
Остават мигащи в мъглявината вяло
минутите влудяващи, страстта изпита
от зажаднели някога за ласки две тела...
Отключвам спомена, а мислите ми скитат.
Дали ти спомняш си понякога това...
© Жанет Велкова Всички права запазени
(изтрит коментар: KrosaMaia (Кроса Мая) 9-09-2013г. 16:56
Днес споменът за чекмедженцето във ляво е потулен в по- голямо и ръждиво чекмедже. Понякога е нужна болката- сълзичка да извади- ръждивата ключалка да разчувства и до мъничката ценност да се добере!)