10.09.2013 г., 11:44 ч.

Спомени 

  Поезия » Друга
357 0 0

Днес и сега ще станат утрешното вчера
само спомени остават, но без утеха да намеря

като призраци от миналото те се връщат
и всичко старо преравят и обръщат,

без да могат живот да дават
като белези на миналото те остават,

празни сенки като отпечатък,
не са нищо повече от блед остатък

като котва дърпаща назад
не носят нищо ново, а само глад,

желания за отминалото време,
трупат се и трупат като тежко бреме

спомени прекрасни и добри,
спомени за болка и лъжи

не спират да ни посещават
и напразни надежди да ни дават.

© Румен Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??