30.09.2016 г., 16:44 ч.

Спомени от най щастливи дни 

  Поезия » Любовна
627 0 2

 

 

В душата ми останали са само думи
и спомени от най щастливи дни,
и болката в гърдите като от куршуми
за всичките несбъднати мечти.

 

Пътеките ни се пресичат толкова рядко
и всеки като птица в гнездото си стои.
Няма върхове и пропасти - животът гладко
ден след ден като поточе полско ромоли.

 

Зная, че от толкова километри разстояние
това не е раздяла, но пак душата ме боли.
През нощите безкрайни, изпълнени с безсъние,
защо ли телефонът за мене все така мълчи.

 

Събирам смелост да тръгна, да те видя, 
очи в очи да поговорим за любов.
От дълбокият ти сън да те пробудя
и пак да ме обикнеш с трепет нов.

 

04.08.2016

 

© Аластор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво...
  • Красива любовна и философска поезия!
    "Няма върхове и пропасти - животът гладко
    ден след ден като поточе полско ромоли."
Предложения
: ??:??