Спомени, спомени тъжни и весели,
от тънки сърдечни нишки извезани,
в златни сънища мечти забулили,
с дълбоки следи сърца набраздили.
Връщате в мен скъпите чувства,
да напомнят за сърдечни безумства,
да смутят покоя на заспали мисли,
да възкръснат в полет заспали страсти.
Спомени, спомени тъжни и весели,
от нежни сърдечни нишки извезани,
идвате в миг неочакван и кратък -
и блесва в душата вашият блясък.
Спомени, спомени. . .
© Мадлен Всички права запазени