10.08.2008 г., 22:04 ч.

Спомените пазиш ли, Амиго 

  Поезия
627 0 14

Спомените пазиш ли, Амиго,

онези, за тихи залези след дъжд,

за разходките по булеварда,

аз и ти, шляпащи по мокрия паваж.

 

Забързани, към сбъдване вървяхме

с една любов, лирично откровена.

С нежност пеперудена в душите,

мечти рисувахме и в облаци летяхме.

 

А как в очите ти преливах, помниш ли,

с най-бляскавата ярка светлина,

с толерантен реверанс заспиваха

фенерите, мъждукащи край нас.

 

Свенливо чувствата споделяхме,

за Бога, та ние бяхме си деца.

Кажи ми, помниш ли, Амиго, помниш ли,

пазиш ли невинната любов от младостта...

© Здравка Бонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??