Спомни си
Не заспивай, когато умират мечти!
Не заспивай, когато се ражда любов!
Не оставяй никога сърцето тъжно!
Нали в ръцете искаше да го държиш?
Нали във вярност ти се закле?
Нали бях единствена в твоята обич!
Заспиваш ли , когато сърцата са тъжни?
Дори и нощта притихва от болка.
Денят започва твърде тревожен?
Твоят образ остава непокътнат.
Да така е! Живей спокойно,
в този свят широк.
Спомни си всичко и не бъди фалшив.
© Йонка Янкова Всички права запазени