15.06.2018 г., 9:04 ч.  

Спусни косите си, любима! 

  Поезия » Любовна
499 1 2

Спусни косите си любима,

по тях до тебе ще се изкача,

и шепнейки по пътя твоето име,

една звезда ще падне във нощта!

 

Ще се роди дете и извор ще избликне,

в пустинята ще паднат дъждове,

и шепнейки по пътя твоето име,

от една душа ще станат две!

 

По силно и луната ще засвети,

и дом ще си намери скитник беден,

и шепнейки по пътя твоето име,

ще впия устни в твоите за път пореден!

© Мая Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Хареса ми повторението на:
    "и шепнейки по пътя твоето име".
    Хареса ми тази ода, възхваляваща животворната сила на любовта.
Предложения
: ??:??