5.06.2021 г., 19:41 ч.

Срам 

  Поезия » Любовна
240 0 0

Љубовното лудило ме напушти

кога видов две жени стрелани кај ѕидот.

 

Дефиницијата за постоењето на зимата

беше во топлината на ќебињата.

 

Ме засрами огромното ништо

кое од мене побара сè.

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??