3.02.2009 г., 13:40 ч.

Срамежливи кокичета 

  Поезия » За деца
892 1 3

Срамежливи кокичета

 

Срамежливи кокичета бели

нежно извиват крехки снаги,

като красиви балерини

грациозно повдигат глави!

 

Февруари ги запита:

"- Не сте ли подранили?

Не бързате ли да покажете в снега

тези слаби стебла?

Ще засенчите ли  Снежко

с тази своя белота?

Баба Марта ще ви види

и ще ви завиди!"

 

"- Не, не бързаме, защото

ние сме радост за очите!

И като камбанки бели

тихичко напомняме, че скоро

Пролетта ще дойде и ще разтопи снега

- да се радват всички деца!"

 

 

© Сашка Нешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е мило!
    Усмихнах се!!
    Радвам се на оптимизма ти!!!
  • Здравейте! За всички, които прочетоха - без особени претенции за нещо "сериозно", просто ме вдъхновиха първите кокичета! Желая ви повече усмивки!
  • доста по детски
    огледай!
Предложения
: ??:??