Срамежливи кокичета
Срамежливи кокичета бели
нежно извиват крехки снаги,
като красиви балерини
грациозно повдигат глави!
Февруари ги запита:
"- Не сте ли подранили?
Не бързате ли да покажете в снега
тези слаби стебла?
Ще засенчите ли Снежко
с тази своя белота?
Баба Марта ще ви види
и ще ви завиди!"
"- Не, не бързаме, защото
ние сме радост за очите!
И като камбанки бели
тихичко напомняме, че скоро
Пролетта ще дойде и ще разтопи снега
- да се радват всички деца!"
© Сашка Нешева All rights reserved.
Усмихнах се!!
Радвам се на оптимизма ти!!!