23.06.2011 г., 9:52 ч.

Среднощна серенада 

  Поезия » Любовна
574 0 2

                                       СРЕДНОЩНА  СЕРЕНАДА

 

 

 

Нощта се протегна,

разпусна смолисти коси

и градът притихна

в топлите ù скути.

А горе, под скалата,

прожектор блести

и светъл дъжд

във тъмата роси,

а Камъкът

отронва

въздишка

нечуто.

Самотно грее

скалната грамада

сред мрак -

вълшебно тих

и призрачно бял.

Запява исполинът

среднощна серенада -

с каменен лик,

от любов засиял.

Но дали,

дали ще го чуе

Луната?

Както винаги,

твърде заета е тя.

С къдрокосите облаци

в светли палати

в бурни танци

ще прекара

нощта.

От прожектора

омагьосан,

като на сцена,

като актьор

вдъхновено игра.

Но разбра Камъкът -

за него е отредена

вечната роля

на зрител в света.

 

 

 

 

© Мария Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??