21.06.2013 г., 21:18 ч.

Сресана старост 

  Поезия » Философска
856 0 17

От старостта не можеш да избягаш,

от нея бягали са само рок звезди.

И така се "бяга" както предполагаш,

но пък от там нататък ползите - какви?

 

Косите ти - наситената, нежна зима,

бели, но пък помниш старата прическа.

Поемаш дъх си пред поредната година,

ала звездите са с теб нощеска.

 

Казваш, си самотен, но няма за какво,

принадлежат ти толкова години.

Наблюдавала те старостта със зоркото око,

с тъжен летен мирис на малини.

 

И какво?! Нека си те гледа,

нека види всички приказки, дела.

Нека спре до теб и да погледа

посребрената ти гордо вдигната глава.

 

*******************************

© Естрея Ангел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??