25.11.2016 г., 7:47 ч.

Среща 

  Поезия
351 0 5

Често ходя във гората,

да събирам сухи клони.

Мисъл ми бръмчи в главата-

ако мечка ме подгони!

 

Вярно, кучето е с мене,

може и да ме спаси!

Нещо почна то, да стене

и да хуква се гласи!

 

Май че заек си надуши

и иска да го хване!

Цялата гора проглуши

със своите закани!

 

Ето я и Баба Меца,

с Зайо имала е среща

и прегракна му гласеца,

щом му ревна тя отсреща! 

© Исмаил Али Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??