7.03.2020 г., 7:21 ч.

Среща 

  Поезия » Любовна
445 5 7

СРЕЩА

Случайна среща. На паважа…

Между изплюти всякакви цитати

измачкани, предъвкани, изпрани..

Случайно срещнах Мисълта ти!

- Здравей! и казах и подминах

Небрежност. Просто демонстрация.

- Благодаря! – отвърна

Обичайно. Една от много непознати.

Кафе. Цигара. Ранно утро …

Очите ми превъртаха цитати

Минути шест за концентрация

Аз пак потърсих Мисълта ти!

Строфа. Разказ. Болка. Нежност.

Песен. Сцена. Полет в мрака.

- Бъди! и казах със надежда

- Дали? Отвърна ми оттатък

Зима. Вечер. Топли думи…

Роман и глас, мечти изпети

Вино, куче, горски друми..

И аз обикнах Мисълта ти!

Хотел. Такси. И млада дама.

Писък. Болка. Гняв и задух.

- Говори ли ти се? – попита

- Боли ме! – казах само

Разум. Вяра. Над нещата…

Тяло. Ревност. Не значими

Аз пак обичам Мисълта ти!

А суетата, тя е преболима.

Хора. Пътища. Автомобили

Среща. Допир. Поглед. Мило.

Гримът ти исках да изтрия

И да те гледам как заспиваш.

Така обичам Мисълта ти!

Разкажи ми притча Великане!

Ако някога отплуваш,

Тя със мене да остане!

 

5.03.2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Екатерина Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??