Среща
(на Рина)
Отново само за броени часове
очите ти дълбоко ме пронизват
и аз ще моля времето да спре,
за да усещам вечно тази близост.
Навярно пак ще те помоля
да поговорят вместо нас очите ни
и във тях отново и отново
неказаните думи да прочитаме.
Към себе си отново ще притискам
лицето ти в сълзи обилни и горещи
и както всеки път ще ми се иска
дъхът ти с мен да е до следващата среща.
Благой Делев 1986 г.
© Благой Делев Всички права запазени