21.04.2011 г., 22:07 ч.

Среща с Хадес 

  Поезия » Любовна
551 0 0

Наивник съм, прости ми,
че все съм жаден, без храна...
изминаха и няколко години,
откакто храни ме една жена!

 


Просяк аз за нейната милувка,
посягам и на себе си дори,
- една дори възвишена целувка
тя някога неволно да дари!

Орфей отдавна ми завижда
за тази моята любов...
и вярно, сляп съм, но се вижда -
при Хадес чак да ида съм готов!

... а богът порти да отвори
да ме покани и да вдигнем тост,
една сълза от обич да отрони...
- не си умрял, а мой си гост!

И някак си смирено ще приема
поканата от мъртъв бог,
сърцето свое ще заема,
навлизайки отново в Епилог!

А там ме чака мойта Евридика,
красива както никога преди,
обикнала ме, още младолика,
разтворила на своето сърце врати!

© Любослав Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??