29.03.2020 г., 7:46 ч.  

Среща с изгрева 

  Поезия » Строги форми
794 0 0

Среща мимолетна, спретната със изгрева.

Заветна бе, но вплете се във мислите.

Съпровод на песни птичи и хладна мистика.

Жарки светлини сред локвички-избистряне.

 

Отнели няколко мигвания, отмина красотата.

Всеки разбуди се от колите, свирещите луди.

Дойде отреденото време на рутината.

Пешеходеца с проблемите си дневни бъбри.

 

С безизразна умореност, с погледа без кръв,

нерви сфетофарни зелено с червеното менят.

Жиците провиснали, вързали врата кат връв,

бесиш се да бързаш, лутащ се в празния безпът.

Очите уморени мъчат се, безнадеждни не сълзят.

Хубава среща бе, но избутах себе си в далечен кът.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??