24.02.2011 г., 14:55 ч.

Среща с музи 

  Поезия » Хумористична
586 0 8

Веднъж си се разхождах по полето,
когато ненадейно притъмня.
Рояк от музи пърхаше в небето
и част от светлината на деня

отнемаше ми. Радостно ръце
потрих доволен; Ама че късмет!
"О, музи, вдъхновително яйце
снесете ми... нали съм си поет...

магията на истинските думи
пратете ми!" - нашепвах плах и тих.
Но някоя изцвъка се върху ми
и ето, че написах този стих.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??