22.04.2017 г., 0:51 ч.  

Старата липа 

  Поезия » Пейзажна
351 2 1

Старата липа

 

И тази пролет, облечена в зелено,
погледна мъдро старата липа,
изтръска зимните тревожни мисли,
закъта в клони птичите гнезда.

 

И тази зима преживя студа
под тежестта на ледени висулки,
изправи се, отръска тя снага.
Край нея пак летяха пеперуди.

 

Сама със вятъра говореше си тихо,
помоли за пощада и живот,
мъкар дълбоко браздите й в стеблото
да пазеха следи от минала любов.

 

В гнездата вятърът загрижено поглежда
и с южен дъх поръсва ги с надежда:
Живей през всичките сезони!
Поредната награда съдбата ти отрежда.

 

Искрица радост зашумя в листата,
животът покрай нея пак запя,
сърце на младост затуптя в липата,
короната извая силуета на жена!

Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Днес, след обяд, както обикновено излязох на разходка. В градината пред къщата ни има липи, дали те успяха да ми изпратят това послание или аз така го приех, но се роди това стихотворение.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Комай винаги така неочаквано идват нагласите...Един неочакван полъх или влюбен поглед...И настроение някак необяснимо...Абе,защо не си призная,че ми харесва стихотворението,ами го увъртам по килифаревски!
Предложения
: ??:??