21.05.2009 г., 0:12 ч.

Старица 

  Поезия » Любовна
522 0 0

Старицата с цветята на площада

предлага радост и сълзите си крие.

Тя също някога била е млада –

точно толкова, колкото млади сме ние.

 

Аз избирам букет теменужки,

а бабата чака – не парите, а твоята радост спонтанна.

И целувката, тази нежна целувка, която

ще отвори вратите пред триста желания.

 

Плащам. Ти вземаш букета и изведнъж остаряваш.

Виждам косите ти редки и сиви.

Бабче, вземи си цветята.

Но тя се разтваря като пух от топола сред клоните криви.

© Иван Миланов Шопов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??