19.06.2005 г., 13:34 ч.

Старицата и богаташа 

  Поезия
1006 0 2
  Живя на втория етаж,
  под наем във един панел
  бедничка старица.
  Нищо скъпо няма на този сват
  тази простичка женица,
  но гордо крачи по сивия паваж
  с усмивка по-ярка от звездица.
  Пък съседът и отсреща-богаташ,
  разхожда се със лимузина.
  Щастие, мечти,
  за него всичко е пари.
  Туй що желае, плаща и го взима,
  но от погледа му самота извира.
  Няма огън, няма тръпка, няма вяра, ни мечта,
  всичко може да си купи, не и любовта,
  Запита този богаташ тогава
  бедната старица:
  "В какво намираш щастието ти,
  че лицето ти е по-ярко от звездица?"
  Жената благо го погледна и прошепна:
  "Щастието състои се, синко,
  във едни очи и във една усмивка.
  Щом видиш обич в нечии очи,
  знай, във тях намираш всичко !"

© Теодора Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??