27.02.2019 г., 23:28 ч.

Стая 

  Поезия » Любовна
394 1 1

Обитавам малка кибритена кутия, 

четири стени и прозорец-често в ъгъла се крия. 

Не допускам чужди хора, нямат място тук, 

царство на мизерия, миризма на боклук.

 

Ключалката ръждива не пропуска светлина,

заключих я отдавна и настана тъмнина. 

Всяка вечер огън паля, гледам как гори, 

губя се във него, затварям пак очи.

 

Миг минава, отварям ги отново, 

огънят го няма, само мирис на олово. 

Заедно с него, чувствам - гасна аз, 

вените ми лед сковава, а душата-мраз. 

 

Минаха години, вратата все затворена стои, 

никой не почука, нито позвъни. 

Вече се отказах дори и огъня да паля, 

просто ще стоя заключен в мъничката стая. 

© Ивайло Денишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??