26.11.2005 г., 18:09 ч.

Стига злоба вече 

  Поезия
884 0 5

Чу ли вече голямата лъжа,

усети ли великата измама?

Казаха ли ти че си сама,

а които обичаш горят в Ада?

 

Ха, страшно ти звучи нали?

Защото вярваш на лъжи –

Истината за нас е неизвестна,

но май леко се отплеснах...

 

Гледах вчера на улицата плакат,

целият в черно със заглавие:

Циганите нека да умрат!

Без право на никакво спасение!

 

Я сега спри за малко и мисли,

ами ако беше един от тях,

ако беше с цвят тъмен и ти

и животът те хвърляше в грях?

 

Щеше ли да камъка да хвърлиш пръв?

Щеше ли да кажеш, че не са хора това?

Щеше ли да пролееш ти капките кръв?

Щеше ли да си лошият ти сега?

 

Как е възможно да скачаш с нож

срещу човек друг – от жива плът?

Как е възможно да бъдеш толкова лош,

че да лишиш друг от нeговия път?

 

Сега си мисля едно нещо.

Какво ни направи толкова зли?

И се надявам горещо,

че може то да ни промени!

 

19.08.2005

© Александра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Посланието не се изчерпва с тях... Те са само пример, става въпрос за негативното отношение като цяло.
  • Злобата си е злоба, но не е едностранна. Това отношение циганите са си го заслужили
  • Така е, точно заради това го дрснах това - да ви кажа беше ми натежало някак и трябваше да се напише. Поздрав!
  • Идеата е хубава...
  • Добро послание, Алекс!
Предложения
: ??:??