15.04.2008 г., 22:00 ч.

Стих! 

  Поезия » Друга
462 0 1
Като дете, загледало се в прозореца,
замъглен от студа навън,
като момче, изпълнено след сладък сън,
като момиче, попаднало
в долина с хиляди  цветя,
като кокиче, цъфнало под снежинка самота,
като майка, гледаща
малко слънчево дете,
като татко със букет цветя,
като малка къщичка някъде накрай света,
като злобна тъща в нечий дом сега.
Както малка птичка носи утринта,
както стръкчето трева никне от земя,
както буйна река залива брега,
както две деца играят си в снега,
както момче страда, че загубил е баща,
както приятел нейде попаднал е в беда,
както всички плачат при кавга,
както  дете срива се от самота...
Но празен стих е това...
от празнa душа!...

 

© Виделина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??