17.08.2007 г., 10:50 ч.

Стих 

  Поезия
556 0 3
                                                                   на Петя Дубарова
Ето ме, Петя, при твойто море
на кея, на твоя пристан зелен!
В твоя Бургас със морско сърце
с разтревожен площад - в най-летният ден!
Как чаках твойто море
през зимните нощи?
Виждах го зад дървета, засипани в сняг.
И мислено-сънно в ръцете си стоплях го,
придавах му сила, радост и власт!
Сега съм в морето, в пясъка, в лятото...
сред чайки и гларуси,
сред бели и топли вълни!
Сега съм при Петя
и морска, разплакана,
аз лято си вземам за зимните дни!!!

август1986г.   

                 
                                              Това стихотворение е писано отдавна.
                                              Поезията на Петя Дубарова винаги е била в моя ден.

© Женина Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!
    И аз харесвам Петя Дубарова!
    Поздрав за стиха!
  • Браво, Женина, че ни докосваш отново до невероятната Петя Дубарова.Прекрасен е стихът ти. С обич.
  • Прекрасен стих, Жени, за прекрасното дете-поет!
    Поздравявам те!
Предложения
: ??:??