Безкрайната любов ли?
Би могла да съществува
единствено, ако не теглим
всичко на везна.
Кой колко дал и колко е получил,
и колко дан платил е за това?
Не давай всичко в заем,
а раздавай щом чувстваш я
и имаш нужда от това.
Евтим преди години бе го казал:
„Искам Обич за Обич." Разбери!
Веднъж кажи, но да е вярно,
не се лъжи и заблуждавай ти.
Обичаш ли, не спирай да доказваш,
че любовта ти истински гори!
Обичаш ли, обичай без да чакаш
да върнат ти и ласки и мечти!
За да обичаш трябва и да вярваш,
в човека дръзнал да потърси твоята любов.
Целуваш ли, така целувай,
не смятай как, кога и колко!
Прегръщаш ли, прегръщай без да мислиш
ще те прегърнат ли тъй както ти!
16.03.2009 г.
© Йовка Петкова Всички права запазени