Mar 19, 2009, 12:57 AM

Стих до теб 

  Poetry » Love
931 0 1

 

Безкрайната любов ли?

Би могла да съществува

единствено, ако не теглим

всичко на везна.

Кой колко дал и колко е получил,

и колко дан платил е за това?

 

Не давай всичко в заем,

а раздавай щом чувстваш я

и имаш нужда от това.

Евтим преди години бе го казал:

„Искам Обич за Обич." Разбери!

 

Веднъж кажи, но да е вярно,

не се лъжи и заблуждавай ти.

Обичаш ли, не спирай да доказваш,

че любовта ти истински гори!

Обичаш ли, обичай без да чакаш

да върнат ти и ласки и мечти!

 

За да обичаш трябва и да вярваш,

в човека дръзнал да потърси твоята любов.

Целуваш ли, така целувай,

не смятай как, кога и колко!

Прегръщаш ли, прегръщай без да мислиш

ще те прегърнат ли тъй както ти!

16.03.2009 г.

 

© Йовка Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??