5.03.2024 г., 8:38 ч.

Стих, написан на салфетка 

  Поезия » Любовна
155 4 2

СТИХ, НАПИСАН НА САЛФЕТКА

 

След теб запомних джемпър на цветя,

бакшиша, който ти след миг стопира,

и как една мушичка връхлетя

във моята прощална халба с бира,

и келнерчето с глупавия фрак,

девойчицата, слязла от пилона,

доде Джо Кокър в дрезгавия мрак

се мъчеше да счупи микрофона,

запомних ти чашлето от кафе,

 

парченцето препечена тригуна,

и сепарето в черно кадифе,

където аз несръчно те целунах,

как смъкнах таке, яке от велур,

и те поканих малко да подансим –

и жадно дишах твоя „Hot Couture”

със най-различни пролетни нюанси,

след туй – не помня, май, че се напих,

и не платих закръглената сметка...

 

А този мой печално трезвен стих

написах го на твоята салфетка.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Честит Рожден Ден, Валери!!!
  • Честит рожден ден, Валюше, още много години да ни топлят стиховете ти и да ни учиш на поетично маойсторство!
Предложения
: ??:??