4.06.2016 г., 23:51 ч.

Стихче от Ники 

  Поезия » Любовна
1125 1 11

Аз не мога да бъда съпругът ти
в телефона ти ровещ се нервно.
И на кротък агнец се преструва,
а умът му се дави във черното.

И не искам да бъдеш слугиня,
полудяла от прах и чорапи.
И с тревога в очите ти, сините,
да се вайкаш че в кухнята капело.

Искам огън да бъдеш, да светиш...
как съм твоята страст да се чудя.
Да рисувам лика ти в куплети,
да ме е страх да не те изгубя.

Да те чакам с колата във тъмното,
щом те видя - дъхът ми да спира.
Да те връщам във къщи по съмнало,
да не бързам да се прибирам.

А във нас ще си пусна пералнята,
ще си сготвя набързо спагети.
А съпругът ти - официалния!?
Той дори не те вижда, проклетникът!

© Николай Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??