26.12.2007 г., 19:00 ч.

Стихче за сърцето и душата 

  Поезия
1407 0 8

Стихче за сърцето и душата

 

Сивотата на живота уморено се повтаря

и изтъркулват се забравящи се дни,

загрижено съветват ме сърцето да жаля

и равнодушно душата ми да мълчи.

 

Сивотата на живота уморено се повтаря,

но някъде стаена искрицата гори,

която да запали в сърцето пожара

и на душата пробуждането да сътвори.

 

Сивотата на живота уморено се повтаря,

но благославям паметно онези дни,

когато сърцето в пламъка на огън изгаря

и душата дръзко живее в мечти.

 

Сивотата на живота пак ще се повтаря,

когато сърцето изпепелено спре да тупти,

но душата вечна в битието се разтваря,

душата помъдряла при другиго ще отлети.

 

© Светослав Статев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??