8.02.2013 г., 8:48 ч.

СТИХийно 

  Поезия » Любовна
1031 1 8

Ако можех във стих да те сложа,
бих те писала с плам до безкрая.
Щях след всеки куплет, ако можех,
да те вдишвам, от страст да те вая.

Бих те галила с думи-русалки,
със перо от душата на лебед.
И във нощите, малко по малко,
щях мечти да зачевам от тебе.

Измълчала те бих като листи,
непорочно засяти със вяра,
по които, невинни и чисти,
да се раждат стихийни пожари.

Щях с мастило, от въглен по-черно,
да пробудя от смъртна магия
всяко свое сърце ефимерно,
недочакало теб, за да бие.

Чак тогава бих спряла да пиша,
щом усетя, че сбъдваш се в мене,
с милион от сърцата ми вдишан
и от огнена обич заченат.

 



© Пепа Петрунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??