23.11.2007 г., 14:42 ч.

Стихия съм... 

  Поезия
1152 0 26
***
Когато съм Вода...
съм бурна...
Дълбока съм, бездънна...
и до смърт солена...
Безбрежна съм...
и съм лазурна...
Безкрайна съм...
                    като Вселена!

Когато съм Земя...
съм плодородна...
Родилка съм, закрилница...
до смърт калена...
Могъща съм...
и съм вековна...
Безкрайна съм...
                    като Вселена!

Когато Огън съм...
пожар съм лумнал...
Искрица съм, жарава...
и до смърт горена...
Светулка съм...
и слънцелунна...
Безкрайна съм...
                    като Вселена!

Когато Въздух съм...
съм вятър втурнат...
И бедствена съм, вихър...
и до смърт студена...
Нестихваща съм...
дъх разбуден...
Безкрайна съм...
                    като Вселена!

© Арлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??