2.02.2011 г., 16:06 ч.

Стихотворение с привкус на загорял лук 

  Поезия » Хумористична
836 0 6

В тази къща всичко вече се разкапа -
крушката във кухнята хиляда пъти изгърмя,
а чешмата в банята бъбриво капе -
хич не мисли кой ще плаща сметките във ВиК-а.

Във фризера ни айсберг тлъст е сгушен -
сънува през усмивка бързата победа над "Титаник",
котката ни сръфа новият ми чифт ботуши
и безкомпромисно погледна към пердето и дивана.

Печката ни уж модерна, скъпа, чисто нова,
икономична, лъскава, с велик дизайн,
но зад таз обвивка дебне нрав от тип "отрова" -
храче, плюе и ръмжи с мотора на комбайн.

На леглото старо, втора употреба,
от засада дебне враг опасен.
И не стига хъркането ти във нисък тембър,
но и таз гадина тънко му приглася.

То и ние вече бавно сдаваме багажа,
гаранцията ни мина, както и да го броим.
Погледни ме и повярвай - още имаме куража
от две до болка прости думи, нов дом да построим.

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотна си!
    И ти казвам ония две думички! ( въх, дъ'н ма ръзбереш пугрешну)
  • Позволявам си да отметна: най-доброто от тебе тепърва предстои. Това ти е най-хубавото стихо от всичко, което съм чел до сега.Оригинална идея, страхотна поанта. Поздрави, Дани...Барона
  • Ха, ежедневният апокалипсис не прощава
  • Хареса ми!Готино е!
  • Страхотно!Благодаря за порцията смях!Прегръдки!
  • Хареса ми описанието на котката (ако не съм се припознал, разбира се)
Предложения
: ??:??