Намислихме с Тити и Мама
да посетим нашата Столица Голяма.
Ядохме в МОЛ-а понички и сладолед
и - като видях, че всичко е наред -
им казах така:
"Кажете ми вие двама -
искате ли да отидем в Морската ни Столица засмяна?".
"Добре - ми рекоха те - но преди да идем на море,
да видим Старата ни Столица искаме,
но да покажем на Тити и Преслав, и Плиска!"
Така каза Мама и с момчето
минахме през всичките ни столици,
та чак до Морето!
Връщаме се вкъщи спокойни, засмени -
стоварвам багажа, но гледам Евгени:
"Теноре, чу ли тази новина голяма -
в Културната ни Столица Опера вече няма...".
© Ивайло Михайлов Всички права запазени