26.02.2009 г., 11:31 ч.

Страдай, поете! 

  Поезия » Друга
643 0 2

 

 

 

СТРАДАЙ, ПОЕТЕ!

 

Страдай, поете,

и плачи!

Страдай, поете,

и твори!

В страдание

ще се роди

стихът ти красив,

тъй както в утробата

и на най-черната нощ

зората се ражда...

В тишината

на душата

Бетовен

музика твори;

размахал ръце

като криле

на умираща птица,

запяла

най-сладката песен...

В страдание и

умопомрачение,

с изящни пръсти

слънчогледите рисува

гений луд...

В страданието

на слепия поет

песните Одисееви

се родиха...

Страданието

ражда красота, 

преборила се с векове...

Страдай, поете,

и плачи!

Страдай, поете,

и твори!

В страдание да

се роди стихa ти

красив,

тъй както

в утробата и на

най-черната нощ

зората се ражда!...

 

http://www.youtube.com/watch?v=MXAt35-yd0g

 

 

Импресията е посветена на

Ван Гог, Бетовен и Омир.

 

© Лиляна Стойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??