11.12.2019 г., 13:36 ч.

Страж в нощта 

  Поезия » Любовна, Философска
753 1 0

Страж в нощта

Ти си огъня в нощта!
Ти си бурята в сърцето!
Имаш ангелски крила
на земята и небето!
Образа ти мил и благ
над пустините сияе,
в океана си омаен бряг,
смисъл близък и безкраен!
Точно в твоите очи
губя всякаква представа,
виждам само две звезди 
засияли над забрава!
Мили, погледни света:
Тържествува пред олтара!
Всеки пази своята душа,
всеки брани свойта вяра!
Аз повярвах в твойта чест,
в съвестта и паметта ти!
В този свят от Бога отреден,
знам, за мене те изпрати!
Затова си страж в нощта!
През деня си слънце златно!
Сбъдваш искрометната мечта,
не веднъж, а многократно!

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??