28.08.2006 г., 13:56 ч.

Странен сън и птици 

  Поезия
780 0 2
Странен сън и птици


Ние сме свободни птици
от нечии странен сън
крилати цветни скици -
нарисуваните хора.

Пернатите не плачат,
художника забравил е
мастилените сълзи;
мрачно, бавно грачат,
черни хищни птици-
изкуствените хора.

Ние сме красиви, волни,
небесните цветя,
но отвътре-празни, болни
странни същества
от нечии болен сън-
мастилените хора.

Застинали във миг,
отнесени криле от вятъра
гонят снопи светлина;
открадната картина,
пренесена във скучен сън:
черно-бял и мътен.

Аз и ти сме птици
застинали във въздуха
мастилените страсти
остават си за хората-
нарисуваните птици.












© Пуух Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • много е хубаво и от мен 6 и продалжаваи така
  • Янко,стихотворението е наистина стихо-ТВОРЕНИЕ!Най-искрени поздрави!Много ми хареса наистина!6 от мен
Предложения
: ??:??