13.03.2024 г., 20:18 ч.  

Странна птица 

  Поезия
220 1 1

СТРАННА ПТИЦА

 

... когато сториш някому добро,

това се казва чиста далавера! –

Бог те записва с ангелско перо с най-златните си букви във тефтера,

дали си пуснал своя сетен лев в паничката на просяка пред храма,

или на мама купил си гергеф? – че да си опне педя-две панама,

хвърчилото на малкото дете да вържа в парка с тъничка връвчица,

 

да сторя път на мравките – и те! – са като мене – Божия душица,

дали застлал си походно легло на бежанец, избягал от Украйна,

или пък си почерпил със мерло авера си от Пловдив с: – Густо, майна! –

да купя шепа пролетни цветя – и да ги дам на тъжната вдовица? –

преди от този свят да отлетя – Мъж и Поет! –

с две думи – странна птица.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??