25.07.2023 г., 10:47 ч.

Странник 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
253 1 2

Не пия, не пуша, с жена не съм бил.

Бе, я ми кажете-не съм ли дебил?

Та в днешното време,жестоко за всички,

дори и да нямаш две-три парички,

 

с жена ще си легнеш и с чаша осъмнеш.

Не сториш ли туй, трябва в миг да се гръмнеш.

Това е, за жалост, тертипът в момента,

естествено лого и на парламента.

 

И ако тръгнеш против този ход,

против държава, сенат и народ,

явно, си сбъркан  отвсякъде, братко!

Плюй на петите и беж-за по- накратко!

 

Но, имал си ти мечти, идеали...

В таз обстановка, мисля-едва ли...

Пусни пердето, покрий се със него

и там набутай и своето его!

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??