Във църквите остават ореолите,
след празника
– иконите да светят!
Великден бе!...
Но трябва да се молите,
че идва бъдният Разпети петък!...
Привидно тържествуваха
душите им -
на книжниците... нищо че ридаят!
На свещите
догарят в плам искрите и
угасват сред безмълвие накрая!
Христос възкръсна!
Но почиват мъртвите –
макар и праведни,
те призраци са в тъмното!...
Как страшно е, че някой би ни съдил
и след като преселим се в отвъдното!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени