Apr 18, 2012, 10:40 AM

Страшният съд 

  Poetry » Phylosophy
551 0 5

          Във църквите остават ореолите,

след празника

                                – иконите да светят!

Великден бе!...

                         Но трябва да се молите,

че идва бъдният Разпети петък!...

 

Привидно тържествуваха

                                                душите им -

     на книжниците... нищо че ридаят!

На свещите

                      догарят в плам искрите и

угасват сред безмълвие накрая!

 

Христос възкръсна!

                          Но почиват мъртвите –

макар и праведни,

                  те призраци са в тъмното!...

 

Как страшно е, че някой би ни съдил

и след като преселим се в отвъдното!           

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??